AMCD 1050 Timo Wuori - Almost Too Late Now! CD

Levyn nimi Almost too late now! tulee kappaleesta Too late now, mutta myös siitä, että minulla on vielä pieni aikasloti soittaa ennen kuin sormet jäykistyvät, pää pehmenee ja menen lopullisesti freen puolelle. 1930-luvulta eteenpäin oli tapana äänittää kolmessa tunnissa neljä kappaletta. Paljolti studioon mentiin tutussa porukassa ja usein jopa selvin päin. Tämänkin levyn teossa ratkaisevan avun toi tujaus äänittäjän kätköistä löytynyttä Jaloviinaa. Olen nyt kuunnellut jazzia yli 50 vuotta. Suuressa osassa jazz-levyjä on mukana solistin omia kappaleita, usein nopeasti keksittyjä blueseja. Ymmärrettävästi teostotulot ovat tärkeitä ammattimuusikoille. On kuitenkin olemassa suuri joukko ikivihreitä kappaleita, joissa on kaunis melodia ja mielenkiintoinen harmonia, ja niitä on kiva soittaa. Riittää, jos tuttuun standardiin (a tune or song of established credibility or popularity) saa raapaistua jotain omaa, se on saavutus sekin.Levyn All-Star-kompin valitsin kuultuani Valjakan Juhoa trioineen vuosi sitten Taiteiden yössä. Nuoret soittavat ja käyttäytyvät niin hyvin, että on suuri ilo saada työskennellä heidän kanssaan. Tämä levy tehtiin yhdessä päivässä. Harjoittelu jätettiin minimiin. Ajattelin kokeilla, onnistunko perinteisin keinoin, ja selvisin rimaa hipoen. Periaatteeni on pyrkiä olemaan orkesterin huonoin soittaja, ja onnistuin siinä nytkin. Joillakin raidoilla ei ole rumpalia. Tämä johtuu siitä, että Samilla oli loppuillasta parempi keikka. Jollakin raidalla soitan kaksistaan pianon kanssa. Basisti Maria oli viemässä rumpalia. Äänittäjänä toimi Robi de Godzinsky.
 
Hinta / Price: 15,00

Määrä:

Add to basket
 

MBBCD 001 Mosabacka Big Band - Stuck on Bostic - Pentti Lahti CD

Mosabacka Big Band on ylpeä voidessaan esittää konsertti- ja levyprojektimme "Stuck on Bostic", jossa solistinamme on suomalainen saksofonilegenda, Skandinavian upein ja tunnetuin saksofonisti, Pentti Lahti. Levyllä on Earl Bosticin (1912-1965) levyttämiä kappaleita.

Mosabacka Big Band is proud to present their concert and recording project "Stuck on Bostic", with Finnish saxophone legend Pentti Lahti as soloist. The CD contains Earl Bostic's (1912-1965) famous tunes.

Mosabacka Big Band presenterar stolt musik av Earl Bostic. Solisten är den finske saxofonlegenden Pentti Lahti. Skivan har Earl Bostics (1912-1965) verk.
 
Hinta / Price: 15,00

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1046 1ST TURKU JAZZ 1970 - ART FARMER & HEIKKI SARMANTO & SEPPO RANNIKKO -JAMSESSION CD

Art Farmer ja Heikki Sarmanto. Taltiointi Turku Jazzin ensimmäisiltä festareilta vuodelta 1970 on löytynyt! Tapahtuman pääkonsertista on löytynyt tallenne amerikkalaistrumpetisti Art Farmerin ja Heikki Sarmannon yhtyeen osalta. Lisäksi kyseisen konsertin jälkeen pidetyistä jameista löytyi tallenne, jossa Seppo Rannikko yhtyeineen pitää yleisöä otteessaan. Art Farmer, Heikki Sarmanto piano, Ilkka Willman kontrabasso, Matti Koskiala rummut. Seppo Rannikko tenorisax./ huuliharppu, Heikki Sarmanto piano, Tapani Tamminen kontrabasso, Esko Rosnell rummut. kesto n. 53 min.
 
Hinta / Price: 20,00

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1044 HEIKKI SARMANTO - SOLO CD

Heikki Sarmannon tähänastinen ura muusikkona ja säveltäjänä hakee vertaistaan suomalaisessa jazzmusiikkigenressä. Välillä on hyvä istua studiossa yksin pianon ääreen ja antaa tuntemuksille vallan viedä musiikkia omaan suuntaansa. Näistä istunnoista on valikoitunut levyllinen ajatuksia herättävävää kiinnostavaa kuunneltavaa.
 
Hinta / Price: 20,00

Määrä:

Add to basket
 

HRLMCD 131 Dixie Harlem & laulusolistina Jonna Ortju - Kivaa ei malta lopettaa CD

Jyväskyläläinen Dixieland- ja New Orleans tyyleillä soittava septetti täytti 20 vuotta. Kokoonpanoon kuuluvat muusikot ovat kahdestakympistä yli seitsemäänkymppiin. Levyltä voi siis kuulla niin kokemusta kuin näkemystäkin, mutta myös nuoruuden intoa. Kokonaisuuden kruunaa lupaava laulusolisti Jonna Ortju. Mukaan on otettu sävellykset mm. Erik Lindströmiltä, Asa Savolaiselta ja Reino Helismaalta. Päällimmäisenä kokoonpanon tekemisessä kuuluu iloinen meininki.

 
Hinta / Price: 17,00

Määrä:

Add to basket
 

FFCD 1073 Moods by the Sea - piano variations CD

Lasse Hirven jazzpianismi kumpuaa laajasta musiikillisesta kokemuksesta. Hänen soinnulliset ja rytmiset muunnelmansa muodostavat oman tarinansa peittämättä kuitenkaan alkuperäistä tekstuuria. Lassen tulkinnat ovat kuitenkin luonnollisia ja niitä kuunnellessa tulee mieleen sanonta: näinhän sen juuri pitääkin mennä. Koko levy on erinomaista jazzia!

English resumé

 
Hinta / Price: 20,00

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1041 ETEENPÄIN! - SUOMI-JAZZ 1960 - 1975 CD

Nimimerkki Pessimisti kirjoitti Rytmi-lehden numerossa 6/1960 synkästi: "Minne menet Suomen jazz? Tällä hetkellä vastaus näyttää olevan tuhoisan yksinkertainen: Kuolemaan. Suomessa jazz on henkihieverissään."

Nimimerkin ennustus ei onneksi toteutunut. Päinvastoin, sillä 1960-luku merkitsi suurta muutosta suomalaisessa jazzissa. Ripeä kehitys jatkui 1970-luvulla, jolloin suomalainen jazz vakiinnutti asemansa musiikin kentässä kansainvälisestikin.

English resumé

 
Hinta / Price: 30,00

Määrä:

Add to basket
 

HJCD1 HISTORICAL HARLEM JAZZ CLUB TURKU 1961-63 CD

Kaksi CD levyä, joiden yhteiskesto on 2 h 25 min.
Levyillä on turkulaisen jazz-clubin jam session -tallenteita 1960-luvulta. Mukana liki 30 jazzin taitajaa, mm. Esko Linnavalli, Gusse Rössi, Kari Sarpila, Kalevi Rothberg, Erkki Välilä ja Rudy Jones. 12 sivuisen kansivihon on toimittanut Tapani Maskula. Muusikkotiedot kappaleluetteloissa. Tutustu!

 
Hinta / Price: 26,00

Määrä:

Add to basket
 

FFCD1047 Jukka Nykänen PIANOVIRTUOSO CD

Helsingin Sanomien kriitikot nimesivät tämän levyn vuoden parhaaksi levyksi!

Jukka Nykänen (s. 1976) on mm. radiossa (YLE1 Mieletön musiikinhistoria) ja teatterissa työskentelevä virtuoosimainen pianisti. Tällä levyllä hän esittää omia sovituksiaan ja näkemyksiään suurista klassisen musiikin järkäleistä sekä suomalaisista kansanlauluista unohtamatta kännyköiden ensimmäisiä soittoääniä. Levy huipentuu Jääkiekkofantasia op. 5-6:een, joka on erään surullisenkuuluisan Suomi-Ruotsi -jääkiekko-ottelun kuvaus musiikillisin keinoin.

 
Hinta / Price: 20,00 €

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1032 Helena Siltala - The Other Side / Rolf Kronqvist - The Quintet CD

Suomen Äänitearkiston ja Timo Wuoren 1993 julkaisema levy on jälleen saatavana uudelleen julkaisuna. Siltalan persoonallinen laulutyyli on parhainta suomalaista tulkintaa jazz-pohjaisista sävellyksistä. Myös Rolf Kronqvistin yhtyeen tulkinnat levyllä ovat huippuja. Tyypillisesti 1950- ja 1960-lukujen tanssimuusikot olivat sydämeltään jazz-muusikkoja, mutta eivät useinkaan saaneet levyttää rakastamaansa musiikkia. Tälle levylle kootut jazz-kappaleet ovat peräisin Yleisradion radiolähetyksistä 1960-1967 väliseltä ajalta. Ulkomaalaisten levytysten lisäksi radiolähetykset olivatkin niitä harvoja lähteitä, joista suomalaiset kuulivat tuolloin jazz-musiikkia.

 
Hinta / Price: 17,00

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1024 Don Menza - Very Live at Groovy CD

Legendaarisessa Jazzklubi Groovyssa Helsingissä tehtiin musiikkihistoriaa vuonna 1983, kun UMO:n johtajana vieraillut saksofonisti Don Menza kokosi ympärilleen huippubändin. UMO:n Esko Linnavalli, Markku Johansson ja Esko Rosnell saivat tuekseen tanskalaisbasisti Jesper Lundgaardin. Illan konsertin taltioi Robi de Godzinsky levytuottaja Mosse Vikstedtin toimeksiannosta. Nyt, 25 vuotta myöhemmin tämä taltiointi näkee päivänvalon ARTIE MUSICin julkaisemana.

The legendary saxophonist Don Menza visited Finland in 1983. He was invited to lead the UMO Jazz Orchestra. A group of excellent jazz musicians, namely Esko Linnavalli, Markku Johansson and Esko Rosnell from UMO and Danish bassist Jesper Lundgaard, was formed around him for jazz sessions to be played at Groovy. 25 years after the recordings were made ARTIE MUSIC finally publishes these tracks.

Hinta / Price: 20 €

Määrä:

Add to basket
 

FFCD 1052 Ted Curson & The Clinic Sextet - Studio live CD

Legendaarisen trumpetistin ja Porin Jazzin ikonin Ted Cursonin ja The Clinic Sextetin, Cursonin, Monkin ja Minguksen musiikkia sisältävä hurmaava levy. Äänityssessio muistutti paljon live-tilannetta ja pääpaino oli musiikin yleisilmeessä. Studio Live —levy on kokonaisuus, joka yhdistää taitavalla tavalla kansainvälistä ja paikallista. Se on samanaikaisesti globaalia ja lokaalia, skandinaavista ja amerikkalaista ja se lumoaa kuulijansa kerroksellisuudellaan. The Clinicin toiminnalle on myönnetty Varsinais-Suomen taidetoimikunnan palkinto.

The legendary trumpetist Ted Curson and The Clinic Sextet plays Monk, Mingus and Curson. The recording gives the impression of a live session and the main focus has been on a general mien. The record combines international sound with Scandinavian flavours. It fascinates the listener with its many layers.

Hinta / Price: 20 €

Määrä:

Add to basket
 

AMCD 1015 Sinikka Oksanen - Antero Stenberg - 1959 - 1966 Radio sessions CD

Sensaatiomainen löytö radionauhoista, jotka olivat jo hävinneet YLEn arkistoista. Sinikan upeita jazztulkintoja Olli Pariolan, Lasse Mårtensonin, Teuvo Suojärven ja Erik Lindströmin yhtyeiden kanssa, sekä eturivin saksofonisti Antero Stenbergin vahvoja sooloja Suojärven ja Lindströmin yhtyeissä. 
Tämä levy osoittaa 50-60 luvun korkean tason suomalaisessa esittävässä Jazzissa. Kansivihkon teksti Pekka Gronowin. Kansivihkossa harvinaisia valokuvia.

Hinta / Price: 17,00 €

Määrä:

Add to basket
 

FFCD 1007 Suomalaisen haitarijazzin kultaiset vuodet 1938 - 1956 CD

Sen ajan kärkihanuristit, kuten Matti Viljanen,Kauko Viitamäki, Teuvo Suojärvi ja Topi Kärki panevat parastaan! Levyn kansivihko tarkka tietoteos levytyspäivistä ja mukanaolleista muusikoista.

The Golden Years of Finnish Accordian Jazz 1938-1956. Finnish recording history: recordings of jazz by Finnish accordionists. Booklet includes resumé in English.

 
Hinta / Price: 17,00 €

Määrä:

Add to basket
 

FFCD 1013 Suomalaisen haitarijazzin kultaiset vuodet 1950 - 1960 CD

Haitarijazz laajenee tässä osassa mm. Vaasaan (Louhelainen), Jyväskylään (Haavisto), Turkuun (Tiistola ja Lehtonen), Tampereelle (Majaranta ja Honkonen), Karjaalle (Björklöf) sekä kymenlaaksoon (Toikka). Levyllä harvinaisia ennen julkaisemattomia radioäänityksia!

The Golden Years of Finnish Accordion Jazz 1950-1960. The accordian jazz sequel with further jazz accordionists and including rare radio recordings. Booklet includes resumé in English.

 
Hinta / Price: 17,00 €

Määrä:

Add to basket
 

FFCD 1002 Erkki Välilä - HOT LIME CD

Tällä upealla instrumentaalilevyllä soittavat multipuhaltaja Erkki Välilän lisäksi sellaiset kuuluisuudet, kuin Severi Pyysalo, Matti Puurtinen ja Ilpo Murtojärvi. Biiseistä mainittakoon; Kesäilta, Flamingo, Koiviston polska. Ja kaikki Jazziksi!

Erkki Välilä - Hot Lime. Finnish instrumental jazz performed by top musicians.

 
Hinta / Price: 15,00 €

Määrä:

Add to basket
 

Copyright (c) Turun Tähtituotanto Oy