Levykauppa  |  Kilpailu  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle




Sokos Hotellien majoituspaketti

Cumulus-hotellin majoituspaketti

Holiday Club Caribian majoituspaketti



Voit ostaa lippusi Lippupisteestä---- tai Konserttitalon lippukassasta



Sointu-konsertti järjestetään jo yhdeksäntenä vuonna peräkkäin. Yhteensä konsertteja on ollut jo 10. Sointu-konserttien tähtiesiintyjinä ovat aikaisemmin olleet mm. Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio, savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä sekä Lasse Kuusela, tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Turun surusilmämme Aulis Kotaviita on myös ollut usein mukana. Yllätyssolisteina ovat esiintyneet Linda Lampenius ja Matti Salminen.

Tänä vuonna suuren Sointu-konsertin solisteina ovat Rauni Pekkala, Erkki Liikanen ja Aulis Kotaviita. Juontajana toimii Juhani Lavén ja suuren Sointu-orkesterin johtajana on Ari Hakulinen.

Ohjelmassa on tänäkin vuonna nostalgisia Sointu-iskusäveliä. Konserttikappaleiden sovitukset on tehty alkuperäisten savikiekoilla soineiden kappaleiden mukaan.

Rauni Pekkala on lähtöisin Pieksämäeltä. Hän syntyi musikaaliseen perheeseen ja isän instrumenttina oli hanuri. Myös Raunin sisko tunnetaan laulaja Tutta Jewinä. Raunin oma iskelmälaulajan ura käynnisty iskelmälaulukilpailuista. Levytukku Oy:n järjestämän kilpailun orkesterina oli Veikko Ahvenaisen yhtye ja tuomaristossa istui Kalevi Korpi. Pekkala kiinnitettiin Leveytukun solistiksi ja hänen myydyimpiä levytyksiään lienee Paradiso vuodelta 1962. Tunnetuimpia Pekkalan levytyksiä on myös Miesten tähden, jota edelleenkin keikoilla häneltä pyydetään.
Esikuvanaan Rauni Pekkala pitää Laila Kinnusta. Hänen idoleihinsa kuuluvat myös Paul Anka ja Robertino Loretia, jonka kanssa hän esiintyi samassa konsertissa vuonna 1960. Pekkala lauloi usein myös Radion Tanssiorkesterin solistina. Suomen euroviisukarsintaan hän osallistui vuonna 1963 Lasse Mårtensonin sävellyksellä Marraskuu yhdessä Seija Lampilan kanssa. Laulu sijoittui neljänneksi.
Vuoden 1962 vaihteessa Pekkala meni kitaristi Herbert "Häkä" Katzin yhtyeeseen, jossa hän oli viisi vuotta. Yhtyeessä vallinnut jazzinnostus tarttui myös Pekkalaan. Hän laulaakin mielellään esimerkiksi Erik Lindströmin tuotantoa.
1960-luvun lopulla Pekkala siirtyi Raimo Henrikssonin johtamaan AK-yhtyeeseen solistiksi Katri Helenan jälkeen. Yhtyeen johtaja pyysi Raunin myös Jaso Big Bandin solistiksi, jonka kanssa hän esiintynyt vuodesta -93. Pekkala keikkailee myös Lappajärvi Jazz Combon sekä Dixie Harlemin kanssa.
–Rauni Pekkala on ollut mukana myös Solo ry:n toiminnassa 80-luvun puolivälistä lähtien, ja on nykyään sen johtokunnan jäsen. Urheilussa hänen intohimonaan on lentopallo pelaaminen.
(lähde: Muusikko Online 9/2003)

Erkki Liikanen on monipuolinen laulaja ja rumpali. Hän on tullut tunnetuksi viihdyttäjänä, jonka skaalaan mahtuu niin huumorilauluja kuin klassista musiikkia. 1960-ja 70-luvuilla Liikanen teki lukuisia country-tyylisiä äänityksiä eri levy-yhtiöiden palveluksessa. Erkki Liikanen on esittänyt myös hengellistä musiikkia ja Juha Vainion tuotantoa.
Liikasen ensimmäinen tunnettu levytys oli vuonna 1962 levytetty Speedy Gonzales. Sauvo Puhtila teki kappaleeseen suomenkieliset sanat ja kappaleen suomenkieliseksi nimeksi tuli Hiiri Gonzales. Liikasen laulajaura lähti etenemään tästä levytyksestä. Erkki Liikanen pääsi rumpaliksi Erik Lindströmin yhtyeeseen Liikasen olleessa vielä alaikäinen nuori poika. Liikanen on toiminut rumpalina myös Pertti Metsärinteen orkesterissa, jonka kautta Juha Vainion sanoitukset saivat näkyvyyttä ennen kuin Vainio oli ehtinyt vielä tulla yleisemmin tunnetuksi. Liikanen on ollut mukana myös Rauno Lepistön orkesterissa.
Erkki Liikanen on osallistunut Syksyn säveleen useita kertoja 1970- ja 1980-luvuilla. Vuonna 1975 Erkki Liikasen kilpailukappale Evakkoreki voitti yli sadallaviidelläkymmenellätuhannella postikorttiäänellä. Liikanen osallistui kilpailuihin myös seuraavana vuonna kappaleella Jokkantii – ja jälleen tuloksena oli kilpailun voitto. Toiseksi Liikanen sijoittui vuonna 1977 kappaleella Kolmen konstin Timepermanni, 1983 kappaleella Reikani, Reikani, 1984 kappaleella Tuttu mies, putkimies ja vuoden 1989 kappaleella Taikuri itämaan 1989.
(lähde: http://pomus.net/001715)

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama Turun surusilmä, joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030).
Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut myös usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa.
Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002
 

© Turun Tähtituotanto Oy