Fifty-fifty Records Levykauppa / Joululevyt / Joulusigyn

FFCD 1020 - JOULUSIGYN
 

Sopraano Riikka Hakola sekä Sigyn Strings jousikvartetti tulkitsevat upean joululevyn jolla erikoisuutena kaksi tangolegenda Unto Monosen joululaulua originaalein Ensio Kostan 50-luvun sovituksin. Muut sovitukset Yrjö Hjeltin käsialaa.

FFCD1020 Joulu Sigyn
SISÄLTÖ
 1. KEHTOLAULU 2´29
 2. Unto Mononen / Veikko Virmajoki sov. Ensio Kosta

 3. MÖKIT NUKKUU LUMISET 4´17
 4. Heino Kaski / Eino Leino, sov. Yrjö Hjelt

 5. TULO VANHAAN KOTIIN 2´37
 6. Vilho Siukonen / Impi Siukonen, sov. Yrjö Hjelt

 7. VARPUNEN JOULUAAMUNA 3´20
 8. Otto Kotilainen / K.A. Hougberg, sov. Yrjö Hjelt

 9. AVE MARIA 2´42
 10. Johann C Bach / Charles Gounod, sov. Yrjö Hjelt

 11. SYLVIAN JOULULAULU 4´38
 12. Carl Collan / Martti Korpilahti, sov. Yrjö Hjelt

 13. PANIS ANGELICUS 3´44
 14. César Franck, sov. Yrjö Hjelt

 15. MARIÄ WIEGENLIED 2´18
 16. Max Reger / Kyllikki Solanterä, sov. Yrjö Hjelt

 17. OI JOULUYÖ 4´11
 18. Adophe Adam / Kyllikki Solanterä, sov. Yrjö Hjelt

 19. OI ARMAS PUU 4´17
 20. Georg F Händel / Aune Krohn, sov. Yrjö Hjelt

 21. JOULUN KELLOT 3´54
 22. P. J. Hannikainen, sov. Yrjö Hjelt

 23. JOULU SAAPUU 2´50
 24. Unto Mononen / Veikko Virmajoki, sov. Ensio Kosta

 25. JOULUSIKERMÄ JOUSIKVARTETILLE 12´20

Sinivuorten yö, Kilisee kilisee kulkunen, Kulkuset, Porsaita äidin oomme kaikki, Joulupukki, Kun joulupukki suukon sai, Joulupukki matkaan jo käy, No onkos tullut kesä, Petteri punakuono, Nisse - polkka. sov. Yrjö Hjelt

MUUT TIEDOT

Riikka Hakola on laulanut esimerkiksi La Traviatan VIOLETTAN roolin nyt jo kahdeksassa maassa. Samoin DONNA ANNAN rooli Don Giovanni-oopperasta kuuluu Riikan kysytyimpiin rooleihin. Tukholman, Oslon, Kööpenhaminan, Kiovan, Tallinnan, Bonnin, Düsseldorfin, Moskovan Bolshoin ja Frankfurtin - oopperatalot ovat tuttuja vierailukohteita Riikalle.

Sopraano Riikka Hakola voitti Kangasniemen Laulukilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 1987 ja on siitä lähtien esiintynyt lukuisilla musiikkijuhlilla sekä konsertoinut Pohjolan lisäksi useassa Euroopan maassa, Brasiliassa, Amerikassa ja Venäjällä.

Debytointi Suomen kansallisoopperassa oli 1990, Lucia di Lammermoorin nimiroolissa, jonka jälkeen Riikka on vieraillut säännöllisesti Kansallisoopperassa. Merkittäviä rooleja Riikka on laulanut mm. Heinisen Veitsi - oopperassa Savonlinnassa ja Rautavaaran Aleksis Kivi - oopperassa Punkaharjun Retretissä sekä TV:ssä Linkolan Angelikassa, Weillin Mahagonnyssä ja Offenbachin Orfeus Manalassa.

Riikka Hakola on kantaesittänyt useita Suomalaisia sekä ulkomaisia nykysäveltäjien teoksia, joista monet on sävelletty hänen äänelleen.

Idea tämän levyn tekoon tuli Ari Hakuliselta, "Pyysin Riikkaa tutustumaan kahteen tangosäveltäjä Unto Monosen jouluaiheiseen sävellykseen, joihin oli valmiit alkuperäiset sovitukset jousikvartetille. Riikka Hakola kertoi joululevyidean olleen hänenkin mielessään jo pitkään, joten tuumasta toimeen. Jousikvartettikin oli olemassa; Turun Konservatorion opettajakunnasta- SIGYN STRINGS-. Kamarimusiikkia aktiivisesti esittävä ryhmä oli aiemmin tilannut suosituksestani Yrjö Hjeltiltä sovituksen joululaulusikermään, jota kvartetti onkin esittänyt hyvin ahkeraan eri tilaisuuksissa. YRJÖ HJELT otti suurella kiinnostuksella vastaan esittämämme pyynnön sovittaa levyllisen joululauluja. Tiesin Yrjön olevan taitava ja monipuolinen musiikintekijä, sillä hän on sovittanut Seinäjoen tangomarkkinojen orkesterille tangoja sekä toiminut monen huippuartistin hovisovittajana. Hän on sovittanut projekteja mm. Karita Mattilalle, Monica Groopille ja Raimo Sirkiälle sekä rockyhtye Neljän Ruusun ja Tampereen kaupunginorkesterin yhteistuotanon ENERGIAA (1994). Uskokaa tai älkää, mutta tämä joululevy äänitettiin 1998 toukokuussa ja tarkkaamossa paloi kynttilä tunnelman luomiseksi."

Simo Vuoristo I viulu, Arja Sippel II viulu, Harri Sippel alttoviulu ja Irma Sandren cello, muodostavat tämän jo nelisen vuotta toimineen jousikvartetin. Kaikki ovat instrumenttinsa opettajia ja avustavat tarvittaessa Turun kaupunginorkesterissa, eli ovat raskaansarjan ammattilaisia.

Äänitystilaksi saatiin Turun konservatorion SIGYN - sali, joka on akustisesti hyvin sopiva mielenkiintoinen "vanha telakkahalli".

Äänityspuoli uskottiin Matti Heinoselle. Hän on äänittänyt useille eri tuottajille.

Kiitämme Monosen sävellyksissä mukana olleita avustajia, Risto Pulkkista putkikellot) ja Jussi Laukolaa (celesta). Park Hotelli on myös aina suhtautunut Tähtituotannon hankkeisiin myötämielisesti.

Kuvat: Eija Hartemaa Kannen suunnittelu: Mika Hiltunen Tekstit: Ari Hakulinen

Äänitetty Sigyn - salissa 1998 Äänittäjä: Matti Heinonen Pro Audile OY

Tuottajat: Ari Hakulinen / Yrjö Hjelt

Tuotanto: Turun Tähtituotanto Oy fifty-fifty records 1998 FFCD 1020

 

SIGYN 3-mastoparkin lokikirjasta jouluna 1921

" Pidetty kuunarilaiva Sigynillä. Päällikkönä N.O. Sörensson matkalla Gravelinesista Fowey`in 1921."

Lauantai 24 joulukuuta.

Klo 8 aamupäivä. alettu nostaa ankkuria. Klo 9´15 aamupäivä. alettu hinata. Klo 1 iltapäivä otettiin Fowey´n edustalla luotsi. Klo 2 iltapäivä. oli alus kiinnitetty osoitetulle paikalle sivuttain painolastiproomuun. Kiinnitetty styyrpuuriin ankkurilla ja 45 sylellä kettinkiä sekä touvilla keulapoijuun ja vaijerilla ja kaapelilla peräpoijuun. Kansi selvitetty. Kohtalaista luoteistuulta, sumuinen ilma. Tullihenkilökunta ollut aluksella minkä yhteydessä kapteeni käski, että ne miehistön jäsenet, joilla ei ollut passia eivät saaneet mennä maihin.

Sunnuntaina 25 joulukuuta (joulupäivä)

Pidetty pyhäpäivää. Tuuli luoteesta, navakkaa. Klo 3´30 iltapäivä. meni puolimatruusi E. Sundin luvatta maihin huolimatta siitä, että kapteeni ja perämies häntä useaan otteeseen olivat kieltäneet, koska hänellä ei ollut passia.

Maanantai 26 joulukuuta (Tapaninpäivä)

Pidetty pyhäpäivää. Tuuli etelästä sadetta. Klo 3´30 iltapäivä. meni puolimatruusi E. Sundin jälleen luvatta maihin huolimatta useista kielloista ja siitä ettei hänellä ollut passia. Palasi Klo 10´30 iltapäivä.

Lokikirjasta suomentanut Jorma Kontio

Valtameriliikenteessä palvellut, 1887 Göteborgin Vanhalla telakalla rakennettu 3-mastoparkki SIGYN on museoitu Turussa Aurajokeen.

 

Tulitko hakukoneella tälle sivulle? Tästä pääset levykaupan etusivulle