Fifty-fifty Records Levykauppa / Klassiset levyt / Sigyn

FFCD 1014 - SIGYN
 

Tällä Sigyn-salissa äänitetyllä levyllä Turun Konservatorion opettajat ja oppilaat esittävät suomalaista Mikko Heiniön, Eero Hämeenniemen ja Aulis Sallisen kamarimusiikkia.

FFCD1014 Sigyn
SISÄLTÖ

MIKKO HEINIÖ

PIANO TRIO Simo Vuoristo viulu, Jukka Perksalo sello, Jukka Juvonen piano.

 1. Furioso, Corrente - Tumultoso con brio - Mesto quasi da lontano     9’05
 2. Meditativo, Corrente - Appasionato    5’48

AULIS SALLINEN

QUATRO per QUATRO Hannu Lehtinen huilu, Timo Hanhinen sello, Simo Vuoristo viulu, Marketta Valve cembalo

 1. I    4’08
 2. II    2’23
 3. III    5’25
 4. IV    5’33

EERO HÄMEENNIEMI

SRTING QUARTET II Ilana Gothóni 1 viulu, Lotte Lybeck 2 viulu, Mari Korkka viola, Eija Huhtala sello.

 1. Elegia    4’08
 2. Dialogo    4’22
 3. Chaconne    3’33
 4. Sherzo    2’47
 5. Consolazione    4’15
MUUT TIEDOT

Turun kahtia jakavaan Aurajokeen on museoitu maailman ainoa jäljelläoleva puinen valtameriliikenteessä palvellut 3-mastoparkki, rahtilaiva Sigyn. Sen vieressä toimii uusissa tiloissa Turun konservatorio, jonka konserttisali on nimeltään Sigyn-sali. Levyn kaikki teoksen on äänitetty tässä salissa ja esittävät taiteilijat ovat konservatorion opettajia ja oppilaita. Olisiko siis parempaa nimivaihtoehtoa tälle levylle kuin Sigyn? Parkki Sigyn, jonka omistaa Museoalus Sigynin säätiö, on erittäin harvinainen ja museotarkoitukseen hyväkuntoinen ja varusteinen. Se on rakennettu vuonna 1887 Göteborgin Vanhalla telakalla Ruotsissa. Aktiiviaikanaan Sigyn purjehti Kanadaan, Keski- ja Etelä-Amerikkaan, Etelä- Afrikkaan ja jopa Indokiinaan, olihan se rakennettu juuri pitkiä purjehduksia silmälläpitäen.

Sigyn on erinomaisen mielenkiintoinen tutkimuskohde Aurajoessa. Kävijä saa siellä totuudenmukaisen käsityksen senaikaisesta purjelaivaelämästä. Turun kaupunki toimi kaukonäköisesti, kun se varsinaisen telakkatoiminnan siirryttyä muualla, suunnitteli yhdessä Kuntien Eläkevakuutuksen kanssa tyhjään telakkahalliin ja köysitehtaaseen uudet ja ajanmukaiset tilat Turun konservatoriolle. Telakkahalliin tuli moderni kamarimusiikkisali Sigyn ja köysitehtaaseen opetustiloja. Rakenteisiin jätettiin mielenkiintoisia yksityiskohtia telakkana toimimisen ajoilta. Nämä rakennukset palkittiin heti valmistuttuaan Suomen ja Euroopan teräsrakennepalkinnolla sekä Europa Nostra -mitallilla. Turun kaupunki myönsi vuoden 1995 taidepalkintonsa arkkitehtitoimisto Laiho-Pulkkinen-Rauniolle. Konservatorion viereen on rakennettu lisää kulttuuri- ja opetustiloja köysitehtaan jatkoon ja toiseen telakkahalliin. Aurajokisuu on matkailullisesti mitä mielenkiintoisin kohde. Turun historiallinen keskusta, Tuomiokirkko, museot, purjelaivat ja Turun linna; kaikki Aurajoen varressa, kävelymatkan päässä toisistaan. Musiikki on kuitenkin tämän levyn pääasia. Nauttikaa siitä!!!

Ari Hakulinen, tuottaja.

Äänitetty Turun konservatorion Sigyn salissa Äänittäjä: Matti Heinonen Editointi: Ari Hakulinen ja Matti Heinonen Kansikuva: Henry Forssel. Muut kuvat: Matti Kivekäs Kannen suunnittelu: Ari Hakulinen Tätä levyä on tukenut LUSES

 

Tulitko hakukoneella tälle sivulle? Tästä pääset levykaupan etusivulle