OSTA LIPPUJA:
Lippuja myy Lippupalvelu. Turussa lippuja voi ostaa myös mm. Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalon lippukassassa (Aninkaistenkatu 9): ma-to klo 11-17 sekä ovelta tuntia ennen tilaisuuden alkua.
Park hotellin majoituspaketti
"Ikivihreitä", taattua Sointu-laatua ja terveiset 192 Kaik0-luvulta.
Tänä vuonna lavan valtaa jälleen Sointu-orkesteri solisteinaan Lea Laven, Erkki Liikanen ja Aulis Kotaviita.
Uudenvuodenaaton Sointu-konsertteja on järjestetty jo kuudentoista vuoden ajan. Tämänkertainen konsertti on järjestyksessään 24. Sointu-orkesterin vuoro on nousta lavalle solistiensa Lea Lavenin, Erkki Liikasen ja Aulis Kotaviidan kanssa. Konsertissa kuullaan nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi solistien omaa ohjelmistoa. Tällä kertaa vuosi vaihtuu muissa merkeissä, sillä tansseja ei tällä kertaa järjestetä.
Sointu-konsertin ensikertalainen on alkujaan haukiputaalainen Lea Luukinen, joka paremmin tunnetaan Lea Lavenina. Lean ura tanssilavojen kestosuosikkina alkoi vuonna 1966, kun hän meni paikalliselle tanssilavalle, jossa esiintyi Seitsemän seinähullua veljestä. Laven tiedusteli, olisiko mahdollista laulaa ja yllättäen hän sai tilaisuuden. Lea kiinnitettiinkin yhtyeeseen, mutta Lean tyttönimi oli Pentti-Oskari Kankaan mielestä liian arkinen ja se piti vaihtaa.
Ensimmäisen levytyksensä Laven teki jo 1960-luvun lopussa, mutta varsinainen läpimurto oli coveri Cherin laulamasta Dark Lady kappaleesta. Tumma nainen onkin soinut taajaan radiossa ja levyttetty usein. Lukemattomien kokoelmalevyjen lisäksi Lealta on tullut 21 pitkäsoittoa. Hän oli mukana suuren suosion saaneella Ladyt lavalla komserttikiertuella ja Ladyt levyllä -albumilla. Hänen levynsä ovat myyneet platinaa ja 8 kerataa kultaa. Ainoana naissolistina Lea on voittanut Syksyn sävelen kahdesti. Euroviisuissa hän on sijoittunut toiseksi. Vuonna 1989 hänet valittiin vuoden naissolistiksi ja vuonna vuoden esiintyjäksi 1997. Hän oli ehdolla iskelmä-Finlandian saajaksi 2002. Nykyinen Lean kotikaupunki Naantali on myöntänyt hänelle Vallis Gratiae -mitalin, jonka ovat saaneet myös mm. kaikki presidentit Kekkosesta lähtien. Lea Laven voitti Kullervo Linna -palkinnon vuonna 2009.
Erkki Liikanen on monipuolinen laulaja ja rumpali. Hän on tullut tunnetuksi viihdyttäjänä, jonka skaalaan mahtuu niin huumorilauluja kuin klassista musiikkia. 1960-ja 70-luvuilla Liikanen teki lukuisia country-tyylisiä äänityksiä eri levy-yhtiöiden palveluksessa. Erkki Liikanen on esittänyt myös hengellistä musiikkia ja Juha Vainion tuotantoa. Liikasen ensimmäinen tunnettu levytys oli vuonna 1962 levytetty Speedy Gonzales. Sauvo Puhtila teki kappaleeseen suomenkieliset sanat ja kappaleen suomenkieliseksi nimeksi tuli Hiiri Gonzales. Liikasen laulajaura lähti etenemään tästä levytyksestä. Erkki Liikanen pääsi rumpaliksi Erik Lindströmin yhtyeeseen Liikasen olleessa vielä alaikäinen nuori poika. Liikanen on toiminut rumpalina myös Pertti Metsärinteen orkesterissa, jonka kautta Juha Vainion sanoitukset saivat näkyvyyttä ennen kuin Vainio oli ehtinyt vielä tulla yleisemmin tunnetuksi. Liikanen on ollut mukana myös Rauno Lepistön orkesterissa. Erkki Liikanen on osallistunut Syksyn säveleen useita kertoja 1970- ja 1980-luvuilla. Vuonna 1975 Erkki Liikasen kilpailukappale Evakkoreki voitti yli sadallaviidelläkymmenellätuhannella postikorttiäänellä. Liikanen osallistui kilpailuihin myös seuraavana vuonna kappaleella Jokkantii ja jälleen tuloksena oli kilpailun voitto. Toiseksi Liikanen sijoittui vuonna 1977 kappaleella Kolmen konstin Timepermanni, 1983 kappaleella Reikani, Reikani, 1984 kappaleella Tuttu mies, putkimies ja vuoden 1989 kappaleella Taikuri itämaan 1989. Erkki Liikanen on jo kolmatta kertaa Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina.
Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama "Turun surusilmä", joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.
Konsertin juontaa Kalevi Pollari suomalainen pitkän linjan monipuolinen radiotoimittaja. Hän on toimittanut YLEn radio-ohjelmia kuten Iskelmäradio, Kersantti Pippuri, Rockradio, Nyrokradio, Nuotin vieressä, Suomi soi sekä Kadonneen levyn metsästäjät. Hänen iskelmämusiikin tuntemuksensa on laajalti tunnettu. Pollarin tapa liittää kuultuihin kappaleisiin tarinoita, tuo iskelmämuusiikin lähemmäksi kuulijaa ja avaa uusia näkökulmia tutuihinkin kappaleisiin. Pollari tunnetaan myös intohimoisena englantilaisen jalkapalloilun ystävänä. Hän antoi monien vuosien ajan vakioveikkausvihjeitä lauantaiaamupäivisin Yle TV2-kanavalla lähetettävissä Peliuutisissa. Hänen suosikkijoukkueensa on Ipswich Town.
Jos muistellaan Sointu-konserttien aikaisempia tähtiesiintyjiä Aulis Kotaviidan lisäksi, on mainittava ainakin Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio sekä savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuusela ja Pirkko Mannola. Esiintyjäkaartiin ovat kuuluneet myös tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Laulujen voimakaat tulkitsijat Anneli Saaristo ja Matti Salminen olivat konsertin solisteina vuonna 2009. Vuonna 2010 esiintyjäjoukkoon liittyi virolainen Mart Sander ja vuonna 2011 paremmin näyttelijä tunnettu Ismo Kallio. Yllätyssolisteina konserteissa ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen. Vuonna 2012 tähän arvovaltaiseen joukkoon liityivät viihdeuransa jo vuonna 1925 aloittanut Dallapé solisteinaan Juha Hostikka ja Sami Saari sekä alkuperäisiä iskusäveliä kunnioittava Aninkaisten Sävel solisteineen. Vuonna 2013 Sointu-konsertin ensikertalaisia olivat Marjatta Leppänen ja Seminola-orkesteri solisteineen. Viime vuonna joukkoon liittyvät Pentti-Oskari Kankaan 7-seinähullua veljestä sekä Matti Heinivaho yhtyeineen. Tänä vuonna Sointukonserttien solistikaarti kasvaa jälleen yhdellä, sillä suomalaisen iskelmämusiikin kestotähti Lea Laven nousee Sointu-orkesteriin mukana lavalle.
Lehdistöpaketti ja muuta materiaalia tulossa