Levykauppa  |  Yritystiedot  |  Yhteystiedot  |  Palaute  |  Etusivulle




OSTA LIPPUJA:

Lippuja myy Lippupalvelu. Turussa lippuja voi ostaa myös mm. Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalon lippukassassa (Aninkaistenkatu 9): ma-to klo 11-17, tai Kaupunginteatterin Lippumyymälästä Turun Kaupunginteatter (Itäinen Rantakatu 14) ti-la klo 12-19 sekä ovelta tuntia ennen tilaisuuden alkua.
          tai Kaupunginteatterin Lippumyymälästä



Hamburger Börssin majoituspaketti




"Ikivihreitä", taattua Sointu-laatua ja terveiset 1920-luvulta.

Viime vuoden vaihtuessa Sointu-orkesterin korvasi legendaarinen Dallapé, joka muutti nimensä aina Sointu-orkesteriksi soittaessaan Sointu-äänilevyille iskusävelmiä 1940-luvulla. Tänä vuonna lavalle nousee jälleen oikea Sointu-orkesteri. Tansseissa soittaa tamperelainen Seminola-orkesteri.

Uudenvuodenaaton Sointu-konsertteja on järjestetty jo neljäntoista vuoden ajan. Tämänkertaiset konsertit ovat järjestyksessään 20. ja 21. Sointu-orkesteri palaa jälleen omalle paikalleen perinteisen Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin lavalle. Solisteina nähdään laulutrio, johon kuuluvat Marjatta Leppänen, Pirkko Mannola ja Vieno Kekkonen. Marjatta on ensikertalainen Sointu-konsertin lavalla. Mukana on tietenkin Aulis Kotaviita. Juontajana toimii viihdemusiikin todellinen tietäjä Jake Nyman. Konsertissa kuullaan nostalgisten Sointu-iskusävelien lisäksi muutakin ohjelmistoa. Tällä kertaa vuosi vaihtuu taas tanssin merkeissä. Yleisöä tanssittaa tamperelainen Seminola-orkesteri. Upeat esiintyjät ja suuret orkesterit tarjoavat jälleen upean juhlatunnelman sekä salin että lämpiön puolelle.

Kolmen upean Ladyn muodostama "Ikivihreät"-laulutrion muodostavat Pirkko Mannola, Vieno Kekkonen ja Marjatta Leppänen. He ovat yhdessä esiintyneet aiemmin myös Sointu-orkesterin säestyksellä Salminen Saimaalla -kiertueella. Pirkko ja Vieno ovat olleet myös Sointu-konsertin solisteina aiemmin, mutta Marjattalle tämä on ensimmäinen kerta.

Laulaja, näyttelijä, malli ja Miss Suomi vuodelta 1958, Pirkko Mannola, on kaikkien rakastama viihteen moniammattilainen. Mallinuransa Mannola aloitti jo teini-iässä 1950-luvun loppupuolella Suomen Trikoo Oy:n jumpperi- ja uimapukumallina. Vuonna 1958 Mannola valittiin Miss Suomeksi ja Miss Europa -kisojen 4. perintöprinsessaksi. Hänen laulajanuransa alkoi missivuoden aikana melkoisen sattuman kautta, kun juttuideaa miettinyt toimittaja Olavi Sääksjärvi otti yhteyttä Levytukun kapellimestari Kullervo Linnaan ja sopi Mannolalle koelaulun, vaikkei edes tiennyt, osaako tämä laulaa. Niin Mannola sai viikon aikaa harjoitella ja kolme laulutuntia Eero Väreeltä ennen lähtöään Helsinkiin koelauluun. Saman tien alkoivat lavaesiintymiset Kullervo Linnan orkesterin kanssa. Pari vuotta myöhemmin Mannola solmi levytyssopimuksen Saksan suurimman levy-yhtiön kanssa. Hän osallistui myös Saksan Euroviisukarsintoihin Wyn Hoopin kanssa, sijoittuen neljänneksi. Elokuvissa ja teatterissa Mannola on näytellyt vuodesta 1959 saakka. Pirkko Mannolan upea ja monipuolinen ura jatkuu edelleen aktiivisena ja se hakee vertaistaan maamme historiassa.

Vieno Kekkonen on suomalainen iskelmälaulaja. Hänen tunnetuimpiin levytyksiinsä kuuluvat käännösiskelmät "Preerian keltainen ruusu" (Yellow rose of Texas, 1955), "Sateenkaaren tuolla puolen" (Over the Rainbow, 1956), "Sävel rakkauden" (1957), "Hiljaa virtaa joki" (1959), "Ei koskaan sunnuntaisin" (1960), "Kesäyö" (Summertime, 1960) ja "Ensimmäinen rakkaus" (1962). Vieno Kekkonen levytti sekä Fazer- että Scandia -levy-yhtiöille. Alun perin Vieno Kekkonen valmistui näyttelijäksi Teatterikoulusta vuonna 1956 ja on näytellyt myös elokuvissa. Hän antautui kuitenkin musiikin vietäväksi ja on tehnyt pitkän uran iskelmälaulajana. 1960-luvulla hän esiintyi mm. Jaakko Salon ja Erkki Valasteen orkesterien solistina.

Marjatta Leppänen on suomalainen laulaja ja viihdeartisti. Hänen uransa alkoi Pelimanni-pojat -orkesterin solistina jo vuonna 1956, mutta ensimmäiset single-levytykset ilmestyivät vasta vuonna 1961. 1960-luvun tunnetuimpiin levytyksiin kuuluvat mm. "Sydämesi tyhjä huone" (1965), "Sellainen mies" (1968) sekä Lasse Mårtensonin kanssa duettona tehdyt "Iltaisin" (1965) ja "Leikiten" (1968). Euroviisukarsintoihin Leppänen osallistui vuosina 1963, 1965, 1966 ja 1975. 1960-luvulla artisti siirtyi estradiviihteen pariin. Euroviisukarsinnoista alkanut yhteistyö Lasse Mårtensonin kanssa jatkui ravintola-show'n merkeissä ja edelleen Matti Kuuslan ja Jukka Virtasen kanssa vielä pitkälle 1970-luvun puolellekin. Vuonna 1978 Leppänen oli mukana perustamassa Uutta Iloista Teatteria ja on ollut useiden vuosien ajan aktiivisesti mukana sen toiminnassa. Hän on myös esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa juontajana ja oli Yleisradion Puhelinlangat laulaa -ohjelman ensimmäinen juontaja aloittaessaan vuonna 1972.

Director Musices Aulis Kotaviita on turkulainen laulaja ja viihdyttäjä. Alkujaan satakuntalaisen muhkeaäänisen musiikin ammattilaisen kuuluisin levytys lienee Pentti Viherluodon säveltämä ja Veikko Lavin sanoittama "Turun surusilmä", joka löytyy mm. kokoelma-albumilta Tule Tanssiin (fifty-fifty records FFCD 1030). Turun kaupungin palveluksessa päivätyönsä tehneen ja laivaston soittokunnassakin vaikuttaneen artistin soitin on trumpetti, jota hän on soittanut usein myös Kalevi Rothbergin orkesterissa Turun ruotsalaisen teatterin orkesterimontussa. Aulis on toiminut niin ikään usean orkesterin johtajana. Hän on myös vahva vaikuttaja Turun soitannollisessa kerhossa. Kotaviita on menestynyt erinomaisesti valtakunnallisissa seniorilaulukilpailuissa ja hänelle myönnettiin Turun kaupungin taidepalkinto vuonna 2002. Aulis Kotaviita on ollut Uudenvuodenaaton Sointu-konsertin solistina lähes joka kerta ja aina yleisön valtavan suosion saattelemana.

Jake Nyman on musiikkitoimittaja ja tietokirjailija, joka on tullut tunnetuksi etenkin YLE:n kevyen musiikin kanavilla sunnuntaiaamuisin lähetetystä radio-ohjelma Onnenpävästä. Jake Nymanin ura Yleisradiossa alkoi vuonna 1972, ja vakinaisena toimittajana hän on ollut vuodesta 1977 alkaen. Syksystä 1984 alkaen kuultu ohjelma Onnenpäivä lopetettiin Yleisradion radiouudistuksessa vuonna 2003. Muita Nymanin toimittamia radio-ohjelmia ovat olleet Nuorten sävellahja, Pop eilen - tänään, Ennenkuulumattomat, Kovan päivän ilta, Rockradio ja viimeaikaisimpina muiden muassa Sokkotreffit, Kersantti Pippuri ja Tähtisumua. Nyman on kirjoittanut lisäksi useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia, kuten Onnenpäivä-ohjelmansa pohjalta kaksi kirjaa ja Kovan päivän ilta -nimisen teoksen vinyylisinglen historiasta. Hän myös kirjoittanut useisiin eri lehtiin.

Seminola-orkesteri on tamperelainen aito vanhan ajan tanssiorkesteri, joka on ottanut tehtäväkseen esittää 1920-1950-lukujen tanssimusiikkia alkuperäissovituksin ja osin jopa alkuperäisin soittimin. Nykyinen Seminola-orkesteri on perustettu 1999, mutta orkesterin juuret johtavat vuoteen 1927, jolloin sen perusti musiikkikauppias Karl "Kape" Ferndinand Rüster (1904-1977). Nykyisessä Seminolassa soittaa 18 muusikeria, joukossa sekä ammattimuusikoita että musiikin harrastajia, joita kaikkia yhdistää innostus tyylikkääseen tanssiorkesterisointiin..

Jos muistellaan Sointu-konserttien aikaisempia tähtiesiintyjiä Aulis Kotaviidan lisäksi, on mainittava ainakin Sointu-levy-yhtiölle laulaneet Börje Lampenius ja Reijo Kallio sekä savikiekkoaikana uransa aloittaneet Annikki Tähti, Helena Siltala, Vieno Kekkonen, Irmeli Mäkelä, Erkki Liikanen, Rauni Pekkala, Lasse Kuusela ja Pirkko Mannola. Esiintyjäkaartiin ovat kuuluneet myös tangokuninkaat Kari Piironen, Risto Nevala ja Petri Hervanto. Laulujen voimakaat tulkitsijat Anneli Saaristo ja Matti Salminen olivat konsertin solisteina vuonna 2009. Vuonna 2010 esiintyjäjoukkoon liittyi virolainen Mart Sander ja edellisenä vuonna paremmin näyttelijä tunnettu Ismo Kallio. Yllätyssolisteina konserteissa ovat esiintyneet mm. Linda Lampenius ja Matti Salminen. Viime vuonna tähän arvovaltaiseen joukkoon liityivät viihdeuransa jo vuonna 1925 aloittanut Dallapé solisteinaan Juha Hostikka ja Sami Saari sekä alkuperäisiä iskusäveliä kunnioittava Aninkaisten Sävel solisteineen. Sointu-konsertin ensikertalaisia ovat Marjatta Leppänen ja Seminola-orkesteri solisteineen.



Lehdistöpaketti ja muuta materiaalia tulossa
 

© Turun Tähtituotanto Oy